Premijer Vučević sa šefom Misije OEBS-a o teroru Kurtijevog režima nad pripadnicima srpskog naroda na Kosmetu

0
34

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom o položaju nacionalnih manjina u Srbiji i aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Premijer Vučević istakao je da je Vlada Srbije posebno posvećena adekvatnom rešavanju svih izazova sa kojima se manjine mogu suočavati kroz dijalog, naglasivši visoku reprezenatativnost manjina u političkim i demokratskim procesima u našoj zemlji.

Predsednik Vlade istakao je i zabrinutost zbog aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji i jednostranih poteza Prištine koji ne doprinose smirivanju tenzija, već naprotiv svakodnevno otežavaju položaj srpske zajednice u južnoj srpskoj pokrajini.

Predsednik je sagovornika upoznao sa terorom Kurtijevog režima kojem su pripadnici srpskog naroda u kontinuitetu izloženi.

On je dodao da će Srbija ostati posvećena očuvanju mira i stabilnosti u interesu čitavog regiona.

Premijer Vučević je istakao da je saradnja sa ovom međunarodnom organizacijom, od samog njenog uspostavljanja u Srbiji, primer dobrog partnerskog odnosa i velika podrška u gotovo svim važnim reformskim procesima u zemlji.

Zahvalio je Misiji OEBS-a u Srbiji na konstruktivnoj saradnji i podršci u oblasti jačanja institucija i civilnog sektora, vladavine prava, jačanja ljudskih i manjinskih prava, kao i podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou.