četvrtak, septembar 19

Sremska Mitrovica dobija novu radnu zonu

0
290

Grad Sremska Mitrovica je osnivač preduzeća „Urbanizam“. Tom preduzeću grad je poverio izradu Plana detaljne regulacije nove radne zone pod nazivom „Salaš noćajski 1“.

Ta radna zona, prema rečima nadležnih, imaće nekoliko kompleksa i imaće različite namene. U narednom periodu u ovoj zoni će svoje pogone i objekte uslužne delatnosti moći da pokreću investitori. Kako domaći tako i strani.

Ovim Prostornim planom je predviđeno da se sa obe strane od naselja Krivaja formiraju dve naspramne radne zone. Jedna je već spremna, a druga će se nalaziti na površini od osam hektara. Ova celina, namenjena je isključivo za poslovanje. Grad Sremska Mitrovica nema slobodnih parcela koje bi mogao da ponudi nekom investitoru. U ovoj zoni su parcele koje se nalaze u privatnom vlasništvu.

Na ovom prostoru pojavila se zainteresovanost samih vlasnika parcela za izgradnju mini brodogradilišta. Nekoliko investitora je već zainteresovano da u neposrednoj blizini ovog brodogradilišta proizvode male brodove, čamce i splavove.

Stambeno-poslovni objekti neće narušiti održivi razvoj te celine i mogu se izgraditi tamo gde ima slobodnog prostora. To znači da neće smetati jedni drugima bukom, niti će zagađivati životnu sredinu, što je od izuzetne važnosti.

Važno je napomenuti da novu radnu zonu neće biti teško opremiti. U njenoj neposrednoj blizini nalaze se svi potrebni infrastrukturni sadržaji.