Stonoteniski turnir „Trofej Evrope“ u Beočinu

0
96

Internacionalni stonoteniski turnir „Trofej Evrope“, u organizaciji kluba „Radnički 1972“, biće održan od 30. maja do 2. juna u Sportskom centru „Beočin“, saopštile su danas lokalne vlasti.

„Trofej Evrope“ će okupiti 20 najboljih evropskih ekipa iz 13 zemalja – 12 muških i osam ženskih, koje su osvojile najviše plasmane na državnim ekipnim prvenstvima.

Domaćin tog takmičenja je beočinski stonoteniski klub „Radnički 1972“, dvostruki šampion Srbije koji je raspoređen u D grupu, u konkurenciji muškaraca.

Prema rečima predsednice opštine Beočin Biljane Janković, to takmičenje biće još jedna prilika da Beočin pokaže gostoprimstvo i navijački duh tokom mečeva u kojima će učestvovati veliki broj takmičara, sportskih radnika i volontera.

„Velika je čast za Beočin da bude domaćin ovako značajnog takmičenja evropskog ranga ali i zadovoljstvo za sve naše sportske radnike i publiku jer mi volimo da kažemo da smo grad sporta i velikih sportista čemu svedoči dvostruka titula šampiona države naših stonotenisera“, istakla je Biljana Janković.

Opština Beočin je prošle godine, nakon osvojene titule prvaka države, novčano nagradila lokalne stonotenisere sa po 50.000 dinara, istakla je ona.

Predsednik kluba „Radnički 1972“ Mijodrag Grandić istakao je da je „Trofej Evrope“ velika čast ali i odgovornost za organizatore, jer se prvi put igra u Srbiji i dolaze izuzetni igrači.

„Učestvuje dosta poznatih imena evropskog stonog tenisa tako da će konkurencija biti izuzetno velika. Mi kao šampionski klub uvek imamo zdrave ambicije i očekujemo dobar rezultat“, rekao je Grandić i zahvalio opštinskim vlastima na pomoći i svim partnerima na podršci.

 

Ovo je Piksijev konačan spisak Srbije za EURO – Radonjić: Neću da igram dok je Piksi selektor