Slovenci se žale na visoke cene na hrvatskoj obali

0
75

Slovenački mediji oštro su kritikvali visoke cene na hrvatskoj obali, gde je ove godine skuplje nego u Španiji, Portugalu ili Grčkoj i to ne samo u restoranima, već i u prodavnicama.

Slovenačka POP tv. emitovala je prilog u kojem su se slovenci požalili na visoke cene u Hrvatskoj, pa su kao primer uzeli tvrdnju influensera iz BiH Mirzu Mustafagića, koji je na Tik-Toku objavio da je jedan sladoled kup u Opatiji platio čak 17 evra.

„Nakon što sam video koliko košta sladoled u Opatiji, morao sam da sednem“, šokirao se influencer iz Bosne i Hercegovine, čiji snimak na Tik-Toku je pogledalo gotovo milion ljudi. Neki su se složili s njim, a drugi su primetili da je to bilo u hotelu s pet zvezdica.

Osim sladoleda Slovenaci su izdvojili i palačinke sa filom od lešnika, poslužene na plastičnom tanjiru na Makarskoj rivijeri koji, kažu, košta pet evra. Cene ležaljki se, dodaju, kreću od 25 do 30 evra sa suncobranom.

„Ne samo gostima već je i Hrvatima polako dosta – iz prodavnica izlaze sve tanjih novčanika. Sve je skupo, ništa nije pojeftinilo, dodaju Slovenci, nakon čega su cene u Hrvatskoj uporedili s drugim popularnim letnjim destinacijama.

„Nemački savezni ured za statistiku izračunao je da, nemački turisti, na primer, u Turskoj noćenje u hotelu ili obrok u restoranu plaćaju 41 posto manje nego kod kuće, u Španiji 26 posto, u Grčkoj 23 posto, u Hrvatskoj samo 18 posto manje nego u Nemačkoj, piše slovenački portal 24ur, prenosi Tanjug.

Od ponoći nove cene putarina, evo ko ima pravo na popust