četvrtak, septembar 19

RECEPT ZA UKISELJENE TIKVICE

0
102

Ako želite da probate nešto neobično i veoma ukusno, onda je ovaj recept za ukiseljen tikvice baš za vas! Od tikvica možete da pripremate raznovrsna jela, a mi predlažemo da ih služite za prilog ili kao salatu.

Sastojci:

2 tikvice
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
1 čen belog luka
parčence đumbira
1/3 kašičice bibera
1 kašičica slatke paprike
1 kašika jabukovog sirćeta
3-4 kašike ulja
1 kašika senfa
3 kašike vrele vode
1 veza mirođije

Priprema:

Tikvice dobro operite, pa isecite na kolutove. Stavite ih u kesu za pečenje. U posudi pomešajte rendani beli luk i đumbir, so, biber, šećer, slatku papriku, sirće, ulje, senf i vrelu vodu. Dobro promešajte, pa prelijte tikvice. Dodajte seckanu miruđiju i zatvorite kesu i dobro protresite. Stavite kesu 20 minuta u frižider i onda možete da servirate.