Recept za kisele paprike u tegli bez konzervansa

0
811

Domaćice zimnicu spremaju na bezbroj načina, a jedan od omiljenih je ona kisela u tegli. Kisele paprike volimo zbog fantastičnog ukusa, i zbog toga što su odlična salata koja se služi uz razna jela.

Zato smo za vas pripremili recept za kisele paprike u tegli, a najbolje od svega je to što su bez konzervansa.

Od navedenih sastojaka dobićete tri tegle kiselih paprika.

Sastojci:

1,5 kg mesnatih crvenih paprika
3 čena belog luka
3 kašičice soli
12 kašičica šećera
12 kašičica sirćeta
1 l ključale vode
biber u zrnu
peršun

Priprema:

Paprike operite, pa ih očistite od semenki i drški, pa ih uspravo isecite na listiće. U čiste tegle, uspravno ređajte papriku.

Beli luk isecite sitno.

Kada napunite teglu, dodajte malo belog luka, bibera u zrnu i peršuna. U svaku teglu stavite po jednu kašičicu soli i po četiri kašičice šećera.

U svaku teglu sipajte po četiri kašičice alkoholnog sirćeta. Paprike prelijte ključalom vodom, sve do vrha.

Tegle dobro zatvorite čistim poklopcima, pa ih stavite u hladnu rernu na 90 stepeni i ostavite tako 90 minuta.

Posle 90 minuta isključite šporet, pa ostavite zimnicu da prenoći u šporetu.

Sutradan, paprike su spremne za jelo.