Oprez u vožnji zbog vrućina, radovi na deonicama nekih putnih pravaca

0
283
radovi

Vozače danas očekuje promenljivo vreme, koje će biti pretežno sunčano i veoma toplo, ali se posle podne, uveče i tokom noći u Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji očekuje jak razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila na izlasku iz zemlje na graničnom prelazu Preševo jutros se zadržavaju pola sata.

Teretna vozila na Batrovcima i Šidu čekaju po četiri sata, a na Horgošu i Kelebiji po tri sata.

Radovi na deonicama nekih putnih pravaca

Na putu Ribariće-Mehov Krš, danas od 8 do 12 i od 13 do 17 časova, zbog asfalterskih radova obustava saobraćaja, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

Alternativni pravac: Novi Pazar-Pazarište-Tutin-Mehov Krš-državna granica sa Crnom Gorom.

Auto-put E-75, u zoni petlje Vodanj, zbog radova na sanaciji nadvožnjaka do 31. jula u smeru ka Nišu saobraćaj se odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom, u smeru ka Beogradu saobraćaj se odvija zaustavnom trakom.

Semaforsko regulisanje saobraćaja na nadvožnjaku, vozila se propuštaju naizmenično.

Beloljin-Kuršumlija, od naseljenog mesta Barlovo do skretanja za Kuršumliju, do 1. septembra radovi na rekonstrukciji kolovoza, uz naizmenično propuštanje vozila.

Auto-put E-75, petlja Jagodinapetlja Ćuprija, u blizini Ćuprije, zbog radova na montaži odbojne ograde na službenim prolazima, u oba smera, za saobraćaj zatvorena preticajna saobraćajna traka.

Aleksinac-Sokobanja, do 18. decembra od 7 do 17 časova, radovi na rehabilitaciji puta na sledećim deonicama: ulaz u Sokobanju i izlaz iz Sokobanje ka Blendiji, uz naizmenično propuštanje vozila.

Do 31. jula izmenjen režim saobraćaja na delu državnog puta I A reda broj 1, u zoni petlje Vodanj (km 250+603) zbog radova na sanaciji nadvožnjaka.

Saobraćaj se odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom u smeru ka Nišu, dok je zaustavna saobraćajna traka zatvorena za saobraćaj.

U smeru ka Beogradu saobraćaj se odvija zaustavnom trakom, dok su zatvorene vozna i preticajna saobraćajna traka.

Semaforsko regulisanje saobraćaja na nadvožnjaku, vozila se propuštaju naizmenično.

Na snazi je izmena režima saobraćaja na državnom putu deonica petlja Jagodina – petlja Ćuprija, u blizini Ćuprije, zbog radova na montaži odbojne ograde na službenim prolazima, u oba smera.

U zoni radova za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka.

Obustava saobraćaja sutra na putu Arilje – Čubraci od 13 do 21 čas, zbog održavanja sportske priredbe – pešačke trke ARLEMM trči“, na državnom kroz naseljeno mesto Arilje, od raskrsnice sa Ulicom Vojvode Stepe do raskrsnice sa ulicom Sv. Ahilija, u dužini od 300 metara.

Tokom održavanja manifestacije saobraćaj će biti preusmeravan na gradske ulice uz asistenciju saobraćajne policije.

Danas u toku svetlog dela dana, radovi na redovnom održavanju na objektu, na deonici državnog puta Sremska Mitrovica – Ruma (na km 49+500), u smeru Batrovci – Beograd.

Radovi se izvode u pokretu po fazama u voznoj i zaustavnoj traci u dužini do 200 metara.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.15 časova:

– na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta,

– na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta,

– na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila 300 minuta,

– na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 240 minuta.