Albanci uhapšeni u Srbiji: Osumnjičeni za šverc kokaina, heroina i oružja

0
146

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP-a, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, zaplenili su oko kilogram heroina i 50 grama kokaina i uhapsili albanske državljane E. S. (1995) i L. B. (1965).

Srpska policija je u saradnji sa tužilaštvom zaplenila oko kilogram heroina i 50 grama kokaina i uhapsili albanske državljane E. S. (28) i L. B. (58) zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Takođe, protiv još tri osobe za kojima policija intenzivno traga podnete su krivične prijave za ista krivična dela.

Policija je uhapsila E. S. na naplatnoj rampi Vrčin, dok je L. B . uhapšen u Preševu i kod njih su pronađeni i zaplenjeni ovi narkotici.

Oni se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe organizovali, transportovali i prodavali opojnu drogu kokain i heroin.

U prethodnom periodu uhapšena su četiri pripadnika ove organizovane grupe G.M. , R.M., S.H. i M. S. koji se terete za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. U ovoj akciji je zaplenjeno pet kilograma marihuane, 300 grama kokaina, 1,4 kilograma amfetamina, 6,5 kilograma smese lidokain-paracetamol, dve puške, dva pištolja, samostrel, optički nišan, tri okvira za automatsku pušku, više stotina komada municije različitog kalibra, pet uređaja za praćenje, dok je oduzeto više putničkih motornih vozila.

Osumnjičenima E. S. i L. B. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.