Otvorena Dečija olimpijada u Srbobranu

0
42

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta otvorio je danas četvrtu „Dečiju olimpijadu“, koja se održava u opštini Srbobran.

Organizatori ove manifestacije, koja promoviše sportski duh i prijateljstvo, su Mesna zajednica Srbobran, u saradnji sa Udruženjem građana „Naša priča“, a pod pokroviteljstvom Opštine Srbobran i resornog sekretarijata.

Basta je istakao da je broj dece koja učestvuje u takmičenju svake godine sve veći.

„Ove godine imamo 1.400 učesnika. Bitno je da se što više dece uključi u sport i sportske aktivnosti. Siguran sam da će se mnogi njih, koji danas učestvuju opredeliti za neku sportsku disciplinu i baviti sportom u životu“, izjavio je sekretar.

Prisutnima su se obratili i predsednik opštine Radivoj Debeljački i državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Radoš Pejović.

Nakon toga, Basta je zajedno sa Debeljačkim i Pejovićem obišao sportsku halu u kojoj je rekonstruisan parket.

„Sekretarijat je izdvojio deset miliona dinara, a Opština Srbobran 4,3 miliona dinara u rekonstrukciju parketa u sportskom centru. Time smo pokazali da ulažemo kako u velike gradove, tako i u male sredine“, rekao je sekretar Basta i dodao da je važno pružiti neophodne uslove za bavljenje sportom i time sprečiti odlazak sportista i sportskih klubova iz manjih sredina.

Debeljački je istakao da će sportska hala u Srbobranu sada imati najmoderniju opremu koju će moći da koriste deca, kao i profesionalni sportisti.

„Novi parket je najmodernija podloga koju mogu da koriste košarkaši, fudbaleri i ostali sportisti za najviše rangove takmičenja u nšoj državi. Ovim smo uradili važnu stvar za našu lokalnu samoupravu. Pored rekreativnog sporta, omogućili smo i uslove za bavljenje sportskim aktivnostima koje su na profesionalnom nivou“, kazao je Debeljački.