četvrtak, septembar 19

Istorijska bruka na Igrama u Parizu – Italijanka u suzama predala borbu muškarcu: „Nije pravedno“

0
248

Olimpijske igre u Parizu iz dana u dan doživljavaju posrnuće na svim frontovima, od kojih je poslednji u nizu – istorijski! Italijanska bokserka Anđela Karini, predala je borbu rivalu, za kog je biološki dokazano da je muškarac, a bori se sa ženama. Samim tim, nikoga ne sme da iznenadi ili da začudi njena odluka, što je u suzama odlučila da se povuče.

Jedan snažni desni kroše Iman Halif iz Alžira, bio je dovoljan da izbaci iz takta Italijanku Karini, koje je uporno naglas ponavljala: „Nije pravedno, nije pravedno“.

Jasno je na šta se odnosilo, na lakrdiju i istorijsku bruku i sramotu organizatora Olimpijskih igara u Parizu, koji su dozvolili Alžircu da se nađe u ringu sa ženama.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu u Nju Delihju, Iman Helif, je disvaklifikovana, jer je pala na testu polne podobnosti.

Rezignirana Italijanka u suzama, vidno besna i razočarana, ostala je dosledna i odbila je da pruži rivalu ruku. Prethodno je sudija podigao ruku pobednice ili pobednika, kako vam draže i lepše, i istinitije.

I u tom jednom udarcu koji je Karini primila direktno u lice, ogoljena je sva bruka i sramota organizatora Olimpijskih igara, koji je dopustio da muškarca bije žene pred milionskim auditorijumom.

Koliko je sve skandalozno i poražavajuće, najbolje dočarava izjava italijanske bokserke.

„Navikla sam da primam udarce i navikla sam na bol, ali nikada nisam pretrpela tako jak udarac. Ušla sam u ring da se borim. Nisam odustala, ali me je udarac previše zaboleo, pa sam rekla da je dosta. Odlazim odavde visoko uzdignute glave“, izjavile je Anđela Karini.