U Kikindi zvanično odložen start grejne sezone

0
147

Iz kikindskog JP „Toplana“ javnosti je upućeno zvanično saopštenje, u kojem je potvrđeno odlaganje datum početka grejne sezone.

Grejna sezona trebala je da počne danas, 15. oktobra, a svi tehnički uslovi bili su spremni za start. Ipak, kako je bilo i najavljeno, sistem daljinskog grejanja počeće da funkcioniše nešto kasnije od uobičajenog datuma, u zavisnosti od vremenskih prilika.

U saopštenju JP „Toplana“ se, između ostalog, navodi: “ Zbog najavljenih povoljnih vremenskih prilika Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije za ovo doba godine, po preporuci Vlade Republike Srbije i zaključka kikindskog Gradskog veća, odlaže se početak grejne sezone 2022/2023. Imajući u vidu aktuelnu situaciju i potrebu štednje energenata na koju nas upućuje i Vlada Republike Srbije, neophodno je da racionalno planiramo i trošimo enegrente kako bi se obezbedila nesmetana isporuka toplotne energije. Naše stručne službe će pomno pratiti razvoj situacije i blagovremeno reagovati ukoliko dođe do naglih temperaturnih promena“.

Ta odluka, dodaje se u saopštenju kikindske „Toplane“, trebalo bi da naiđe na puno razumevanje korisnika sistema daljinskog grejanja, posebno imajući u vidu da je u zajedničkom interesu racionalno i ekonomično raspolaganje energentima.

(rtv.rs)