Zvezdan Terzić promašio sud, odloženo suđenje za jun

Foto: Youtube/ K1

Suđenje generalnom direktoru FK Crvena Zvezda Zvezdanu Terziću, povodom optužbi da je ranije, kao prvi čovek OFK Beograda, zloupotrebio službeni položaj u vezi sa transferima fudbalera tog kluba, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 16. jun.

Terzić je na suđenje stigao sa zakašnjenjem od 10 minuta, jer je, kako tvrdi, otišao u sud u Katanićevoj ulici umesto u Palatu pravde u Savskoj ulici, gde je sedište Višeg suda u Beogradu.

Sudija je, međutim, već bio doneo odluku o odlaganju, i istovremeno konstatovao da Terzić nije ni primio poziv za današnje suđenje.

On je naložio da se na sledeće suđenje pozove veštak finansijske struke koji je već davao nalaz i mišljenje u ovom predmetu, kako bi se ponovo izjasnio.

Konstatovao je da su u međuvremenu u sud stigli neki odgovori po zamolnicama, a zbog čega je suđenje poslednjih nekoliko godina više puta odlagano.

Suđenje se nije održavalo, jer se čekalo da putem međunarodne pravne pomoći stigne dokumentacija iz inostranstva u vezi sa prodajom jednog fudbalera.

Terzić se tereti da je sa saradnicima, zloupotrebom službenog položaja, od prodaje tri fudbalera OFK „Beograd“ inostranim fudbalskim klubovima protivpravno prisvojao novac.

U pitanju su transferi fudbalera Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića, „teški“ više miliona evra.

Nakon višegodišnjeg suđenja i višegodišnjeg nedržavanja suđenja, sa Terzićem je na optuženičkoj klupi ostao samo fudbalski menadžer Dražen Podunavac.

Na početku suđenja optuženi u ovom predmetu bili su i nekadašnji sekretar zajednice prvoligaša Milovan Nikodinović i direktor OFK Vladimir Bulatović, koji je u međuvremenu preminuo.

Protiv njih je postupak obustavljen.

Podsetimo da su sinovi Zvezdana Terizća i Mrkele zaposleni u upravi FK Crvena Zvezda kao stručna lica za posao koji bi trebalo da obavljaju. Iako sve to zvuči normalno da zaista postoji stručnost, a ne ona stara društvena korist „zaposliti svoga“. Ipak, to ne bi bilo tako strašno da zaposlene u oba velika kluba iz Beograda ne fiannsiraju građani, te ove stvari veoma teže padaju.