ZRENJANIN: Prvi klub učenika u istoriji gimnazije

SHARE
klub učenika
Ilustracija, učionica
Prvi put u istoriji je u Zrenjaninskoj gimnaziji osnovan i otvoren Klub učenika, koji je dobio naziv „Pikaso“, po slavnom španskom umetniku.
vojvodinainfo

Klub je otvoren u okviru istoimenog omladinskog volonterskog projekta, čiji su nosioci i idejni tvorci učenici Zrenjaninske gimnazije i Hemijsko – prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“. Grupa učenika – osnivača, inače, udružena je u neformalnu učeničku grupu „Umetnost i dizajn“, što je i novi izborni predmet za prvi razred gimnazije, a mentor je Dušanka Đorđević, profesorka likovne kulture.

Na otvaranju su govorili direktor Milan Radaković i učenici Zrenjaninske gimnazije: liderka i koordinatorka projekta Anastasija Kotarica, koordinatorka Nevena Jovčić i mentorka Dušanka Đorđević, koja je i otvorila Klub. Projektni tim čine koordinator i grafički dizajner projekta Branislav Holić, muzički urednik Aleksa Torbica, kao i višečlani tim za renoviranje prostora. Radionice u HPTŠ „Uroš Predić“ realizovali su učenici obrazovnog profila Modelar odeće, dok će radionice u Zrenjaninskoj gimnaziji biti realizovane u martu.

U dosadašnjim aktivnostima uspostavlјanja rada Kluba učestvovalo je 130 učenika i sedam nastavnika.

Projekat podržavaju Centar za razvoj demokratskog društva „Europolis“ i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, u okviru projekta „Mladi su zakon“.

vojvodinainfo