ZLOGLASNI UBICA IGOR OSTAJE DO KRAJA ŽIVOTA U ZATVORU – Ubijao po Evropi, a sada se žene ZALJUBLJUJU u njega!

IZVOR: YOUTUBE/PRINTSCREEN/LACOMARCATEVE
Oglas

Izvor: Mondo.rs

Viši sud u Aragonu odbacio je žalbu koju je na presudu kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora bio osuđen ozloglašeni Igor Vaclavić (40) iz Subotice, koji je do hapšenja bio jedan od najtraženijih begunaca u Evropi, zbog ubistava koja je počinio u Italiji i Španiji.

Igor Vaclavić, koji je menjao imena i poznat je po nadimcima Igor Rus i Igor Srbin, podsetimo, uhapšen je u decembru 2017. u Španiji, gde se sakrio posle ubistava koja je počinio u Italiji. Tokom bekstva, ranio je dvojicu farmera, i ubio dvojicu pripadnike civilne garde i jednog meštatina.

„Potpuno je potvrđena odluka suda u Teruelu, na koju se osuđeni žalio. Sud u Aragonu smatra da je presuda bila dobro obrazložena i da nema razloga za ukidanje presude, suprotno onome što tvrdi branilac Igora Rusa, Hose Manuel Martin Kalvente. Advokat je u žalbi naveo da se presuda zasnima na pretpostavkama, a ne na činjenicama i da događaji nisu mogli da se odigraju onako kako su opisani“, prenosi španski „heraldo.es“.

Kako navode, španski Viši sud potvrdio je da smatra da Igor Srbin žrtvama nije ostavljao mogućnost da se odbrane.

„U slučaju farmera Hosea Luisa Iranza, iskoristio je faktor iznenađenja jer žrtva nije ni pretpostavila da se na njegovom ranču krije opasni kriminalac. Pucao je u njega bez reči. Kada su u pitanju dvojica agenata Civilne garde, napadnuti su s leđa, sa skrivenog položaja“, zaključio je sud i odbacio navode branioca Srbina da je na agente pucao u samoodbrani.

„Nisu stigli ni da izvuku oružje, upucao ih je dok su stajali iza automobila a potom ih dokrajčio“, preneo je presudu španski portal.

Igor Vaclavić, kako navode, posle odluke Višeg suda da mu potvrdi kaznu doživotne robije, ima još samo jednu mogućnost, da se žali Vrhovnom sudu. Međutim, njegov advokat za španske medije navodno je izjavio da „nema nameru da iskoristi tu mogućnost“.

Inače, zloglasni Srbin, prethodno je osuđen i za dva suđenja počinjena u Italiji, gde je takođe osuđen na doživotnu robiju i čeka odluku Vrhovnog suda.

Suđenje Vaclaviću ostaće upamćeno po tome što je okončano posle samo jednog održanog pretresa, a u sudnici je bila izgrađena posebna čelična kabina sa staklenim zidovima, zbog opasnosti da bi Igor Srbin mogao da izazove neki incident. Dok je prvi oštećeni svedočio, na njegov zahtev bila je spuštena zavesa preko kabine.

„Boravi u najstrože čuvanom zatvoru Zuera u Španiji, a dane provodi čitajući verske knjige i izučavajući pravo. Navodno, postao je verski fanatik i osvojio simpatije nekolicine žena koje su mu pisale i posećivale ga u zatvoru“, preneli su ranije mediji.

Previous articleOd danas kreće da radi renovirani dom zdravlja u Novom Sadu
Next articleOtvorena izložba “100 godina od proglašenja Mihajla Idvorskog Pupina za počasnog građanina Velikog Bečkereka”