Zgradu „Sokolca“ kupuje Novi Bečej

Sokolac
Zgrada Sokolca

Stečajni sudija obustavio je postupak licitacije, te je komisija postigla sporazum o kupovini neposrednom pogodbom.

Nakon odluke kojom se pokreće postupak i određuje način pribavljanja upravne zgrade nekadašnje firme “Sokolac” u stečaju u javnu svojinu opštine Novi Bečej, koju su prošle nedelje, na predlog Opštinskog veća, usvojili odbornici Skupštine opštine, Komisija za sprovođenje postupka neposredne pogodbe je uputila predlog stečajnom sudiji za obustavu postupka javnog nadmetanja. Predlog je usvojen i stečajni sudija je obustavio postupak licitacije, te je komisija postigla sporazum o kupovini neposrednom pogodbom, po procenjenoj vrednosti datoj u dokumentaciji za javno nadmetanje.

Na taj način stekli su se uslovi za zakazivanje sednice Skupštine opštine Novi Bečej po hitnom postupku, na kojoj će odbornici doneti konačnu odluku o pribavljanju ove nepokretnosti, kao i o iznosu sredstava, kako bi predsednik opštine Saša Maksimović mogao da zaključi ugovor o kupoprodaji.

Lokalna samouprava je saopštila da je kupovina ove nepokretnosti obavljena u javnom interesu, jer delovi zgrade nekadašnjeg “Sokolca”, koji su već vlasništvo opštine Novi Bečej, i delovi građevine koji su bili predmet kupovine, čine jedinstvenu celinu, izgrađenu pedesetih godina prošlog veka u stilu moderne. Zgrada se nalazi u ambijentalnoj celini centra Novog Bečeja, a objedinjavanjem obe celine objekta omogućiće se maksimalna iskorišćenost svih potencijala koje jedan ovakav reprezentativan objekat pruža.

Izvor: dnevnik.rs