Željko Milošević i Podrinje- nebo je granica

SHARE

Nekada sjajan igrač, danas odličan trener. U kratkim crtama opis čoveka koji je vratio osmeh na lice svim navijačima Podrinja. Klub sa njim na čelu stručnog štaba raste, i izraste u jedan od najozbiljnijih klubova na ovim prostorima.

Željko Milošević je rođen 25. januara 1976. godine u Sremskoj Mitrovici. Dete je FK Srem i u igračkoj karijeri je ostao zapažen kao kvalitetan odbrambeni igrač.

Milošević je prepoznatljiv po specifičnoj frizuri i neizbežnom „repiću“ koji je obeležio uspešnu fudbalsku karijeru. Jedinstven je po tome što nikada u karijeri, od 1997. do 2012.godine, nije sedeo na klupi za rezervne igrače!

Krenimo redom kada je njegova igračka karijera u pitanju

Kao što smo i napisali, počeo je u FK Srem, kasnije ga je fudbalski put na kratko odveo u
FK Obilić. Budućnost Banatski Dvor, kasnije Banat su klubovi u kojima je krenuo uspon Željkove igračke karijere. U Budućnost je stigao 2000. godine, i igrao je sve do 2006. godine. Tada dolazi do gašenja FK Proleter iz Zrenjanina i formiranja novog kluba FK Banat koji je praktično nasledio FK Budućnost iz Banatskog Dvora.

Sa ekipom Budućnosti igrao je i Finale kupa naše države u sezoni 2003/04. Tu se zadržava još dve godine, sve do 2008. kada odlazi u Bosnu. Za ekipu Laktaša nastupa u sezoni 2008/09 i beleži devet zvaničnih utakmica.

Pečat Željkove karijere je igranje u FK Radnički iz Kragujevca. Od 2009. do 2012. godine za Radnički je odigrao 84 zvanične utakmice i postigao 10 golova. Na terenu se isticao kao lider, pa je s toga nosio kapitenske trake i u Budućnosti, kasnije Banatu i Radničkom.

Trenersku karijeru je započeo u Pobedi iz Kragujevca, nastavio je u Radničkom iz Sremske Mitrovice. Danas je jedan od ljudi zaslužnih za odlične rezultate Podrinja iz Mačvanske Mitrovice. Otac je kćerke Ane i sina Aleksandra.