Zdravstveno stanje Čede Jovanovića teško, lekari nemaju tačnu dijagnozu

Copyright: © ATA Images, all rights reserved
Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović nalazi se u bolnici gde zbog jakih bolova prima trodon, čak i morfijum, preneli su beogradski mediji.

Iako je Čedomir, kako je njegova supruga Jelena Jovanović izjavila, od polovine jula negativan na koronu, on nije bio sposoban za normalan život, teško je disao, brzo se zamarao.

Poslednja dva meseca osećao je snažne bolove u dijafragmi, govorio je kako mu se neočekivano skraćuje dah, poslednjih dana su se pojavili bolovi u grudnom košu i abdomenu koji su u petak postali toliko nepodnošljivi da je prekinuo sastanak na kojem je bio u gradu i sam otišao u kovid ambulantu, rekla je za „Blic“ Jelena Jovanović.

„Posle snimanja, lekari su mu iskreno rekli da nešto slično još nisu videli, da nalazi krvi i rendgena prevazilaze njihovo znanje i da hitno mora u bolnicu. Javio mi se iz (bolnice) ‘Dragiše Mišovića'“, rekla je Jovanovićeva supruga i dodala da se on pridržavao svih saveta lekara.

U medijima su se poslednjih dana pojavljivale različite informacije o Jovanovićevom stanju, koje po rečima njegove supruge, nisu tačne. On ima obostranu upalu pluća koja se zapravo vuče još iz jula, uz nju i embolije, ali šta je prava dijagnoza lekari tek treba da otkriju.

 

Autor: Tanjug