Zdravom ishranom do ravnog stomaka

do ravnog stomaka
Oglas

Ako ste previše lenji ili nemate vremena da  radite stotine trbušnjaka dnevno i niste spremne na previše odricanja, bez brige, jedino što je potrebno da uradite je da malo korigujete ishranu.

Ravan stomak umnogome zavisi od ishrane, pa tako od sada u svoj jelovnik uključite sledeće namirnice:

Jaja – Ovo je namirnica puna kvaliteta. Kuvana jaja za doručku pojačavaju dejstvo zdravih materija iz povrća. I naravno, uvek jedite i žumance i belance. Zabluda je da je žumance manje zdravo.

Pečeni krompir – Pomfrit je zlo za telo kada se prži na masti, ali zato pečeni krompir u rerni možete slobodno jesti. On je hranljiv i nakon obroka ćete dugo biti siti.

Ovsena kaša – Iako nije sinonim za zdravu hranu i zobena kaša je dosta hranjiva, prema istraživanjima čak do četiri sata nakon doručka. Bitno da je spremljena na tradicionalan način, jer ćete tako manje kalorija uneti tokom dana i tako dobiti ravan stomak.

Jabuke – Kupovni sokovi su loši, prirodni šejkovi su u redu, ali je najbolje rešenje jesti voće.

Biftek (ili bilo koje drugo kvalitetno meso) – Pa čak i ono sa roštilja! Sve dok je kvalitetno mes i bez naslaga masnoće, preporučljivo čak i onima koji žele da skinu kilograme. A razlog pje taj da su nama neophodni proteini, a nema boljeg izvora proteina od kvalitetnog mesa.

Senf – Ako volite začinjeniju hranu, senf bi trebalo da vam uvek bude pri ruci. Kečap, kari i majonez su začini koje morate zaboraviti. Ali senf je aromatičan, nema puno kalorija, a ubrzava metabolizam.

Kefir – Manje je masan od običnog jogurta, ima malo kalorija i jako je zdrav. Sve ostale vrste jogurta mogu vam naduti stomak (pogotovo onima koji su osetljivi na laktozu) i obično imaju puno, puno više šećera nego što možete pretpostaviti, pa je zato kefir jedini proizvod tog tipa koji zapravo preporučujemo.

Spanać – Opšte je poznato da je zeleno povrće mnogo zdravo, a spanać pogotovo. Najbolja stvar u vezi sa spanaćem je ta što će vas zasititi, a pritom on sadrži komponente koje smanjuju apetit.

android aplikacija
Previous articleČurug se drži svojih običaja – Slavi se Spasovdan
Next articleVučić: Ja sam za razgraničenje, to je najzdravija opcija