Zbog silovanja maloletnice 20 godina zatvora i posebne mere

poli
Foto: MUP, ilustracija
Oglas

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je osudio na 20 godina zatvora Janiku Kovača zbog silovanja maloletnice i izrekao mu niz posebnih mera za tzv. pedofile, koje će se primenjivati nakon što odsluži kaznu. Ovom presudom od novembra prošle godine potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Novom Sadu, saopštio je taj sud.

Posebne mere su mu izrečene u skladu sa Zakonom o sprečavanju vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima (Marijin zakon).
To su: obavezno javljanje policiji i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletna lica, obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta i ustanova, obavezno obaveštavanje o promeni prebivališta, boravišta ili radnog mesta i obavezno obaveštavanje o putovanju u inostranstvo.

Od početka sudskog postupka do kraja javnost je bila isključena radi zaštite interesa maloletnika, podseća sud, pa detalji ovog slučaja nisu poznati.

Silovateljima maloletnika po 20 godina zatvora pravosnažno

Apelacioni sud u Novom Sadu povećao je za šest godina zatvorsku kaznu i pravosnažno osudio na 20 godina zatvora Rifara Ćosovića zbog dva silovanja i dva krivična dela zapostavljanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Ovom odlukom krajem 2021. preinačena je presuda Višeg suda u Novom Sadu koji je Ćosovića u julu bio osudio na 14 godina zatvora.

Apelacioni sud je usvojio žalbu Višeg javnog tužioca u Novom Sadu i preinačio prvostepenu odluku.

(rtv.rs)
android aplikacija
Previous articleSRS: Tužilaštvo da se uključi u rasvetljavanje masakra u Kravici
Next articleOvo su 10 najinteligentnijih u Holivudu