Zbog čega u ovom sremskom selu truju sami sebe? (UZNEMIRUJUĆE SLIKE)

SHARE
laćarak
Laćarak, foto ozon media
adsteam seo i izrada web sajta

U sremskom selu Laćarak godinama se problem divljih deponija isticao kao jedan od najvećih. Divlje deponije su stvarali nesavesni pojedinci koji su na njima ostavljali čak i leševe životinja! Činilo se da je usled konkretnih koraka nadležnih problemima došao kraj, ali situacija se ne menja.

Divlja deponija, foto Laćaračke vesti

Tek što su postavljeni kontejneri za odlaganje sa terminala za animalni otpad su ukradeni čekrk i lanac. Vrlo brzo nakon toga lokalna uprava mesta je reagovala i prostor oko terminala ograđen i terminal ponovo osposobljen.

Meštani ovog sela su se nadali da je konačno uređen sistem odlaganja leševa životinja i da neće biti novih problema.

Sudeći po slikama postavljenim na lokalnom portalu- pogrešili su. Za ovako nešto zaista ne postoji opravdanje.

Postavlja se pitanje, koji je cilj nesavesnih počinilaca ovih dela. Zbog čega truju sebe, svoju decu? Slike su nastale van sela, preko autoputa, kod kanala prema šicari. Kako kažu naši sagovornici smrad leševa uginulih životinja se širi i u samo selo.

Leševi uginulih životinja, foto Laćaračke vesti

O celom slučaju je obaveštena komunalna policija grada Sremska Mitrovica.

U razgovoru sa predsednikom MZ Laćarak za Vojvodinu Info Milenko Maričić izjavljuje:

Ono sto je u nasoj moći uradili smo. O svemu je obaveštena nadležna inspekcija koja je izasla na teren i uzela uzorke leševa životinja. Zaista ne mogu da razumem vise zbog čega to čine. Terminal za animalni otpad je uredjen, ogradjen, od skoro tamo je zaposlen i jedan čovek. Kapije su otvorene, odlaganje animalnog otpada je BESPLATNO za gradjane, tj sve troškove snosi opština. Za ljude koji to čine nema opravdanja, nemam adekvatne reči. Ocigledno da je u pitanju nizak nivo ekološke, a i svake druge svesti.

adsteam seo i izrada web sajta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here