Završio u zatvoru zbog seče 3 metra drva za ogrev!

Foto: Facebook/Almir Buljubašić

Fotografija zagrljaja oca i ćerke iz BiH je dirnula mnoge. Pogotovo one koji su saznali da je to fotografija oproštaja oca od svoje porodice jer ide da služi zatvorsku kaznu.

Fikret, muškarac iz mesta Bužim u BiH je dobio kaznu od šest meseci zatvora zbog seče tri metra drva u državnoj šumi. Drva je nosio na svojim leđima jer traktor nema!

Njegov prijatelj Almir je na društvene mreže postavio fotografiju zagrljaja oca i ćerke sa namerom da pronađe ljude koji će im pomoći. Porodica je i do sada živela teško. Narednih šest meseci koliko će Fikret provesti u zatvoru u Bihaću biće jako komplikovani za ovu porodicu. Kako se navodi on je bio prinuđen da to uradi, da bi osigurao ogrev za porodicu. Nije imao drugi način da prehrani porodicu, a nije želeo da krade od komšija ili pljačka prodavnice.

– Ono što boli i Fikreta, i njegove najbliže, i prijatelje… je činjenica da postoje osobe sa područja Krajine koje su dobile manje zatvorske kazne za pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda, kao i za prodaju droge u svojim zatamnjenim zverima od auta. E to je ta nepravda našeg društva. Možda previše subjektivno pišemo, možda nije etično, ali nećemo da budemo samo trag na ekranu – napisao je njegov prijatelj.

(Telegraf.rs/Hayat.ba)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here