ZAVRŠENO SUĐENJE IZMEĐU DŽONIJA DEPA I AMBER HERD : Porota donela odluku (VIDEO)

Oglas

Suđenje između holivudskih glumaca, bivših supružnika Amber Herd i DŽonija Depa dobilo je epilog.

Na suđenju povodom tužbi Depa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Herd, koja je tvrdila da ju je Dep fizički i seksualno napao u više navrata, porota je odlučila u korist glumca po tri tačke opružnice.

Porota je, nakon što je utvrdila da je Herd klevetala svog bivšeg supruga u članku „Vašington posta“ iz 2018. Depu dodelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade, preneli su američki mediji.

Sud je, takođe, odlučio u korist Herd po jednoj tački optužnice, dodelivši joj odštetu od dva miliona dolara, naveo je „Vašington post““.

Uprkos tome što je porota dodelila Depu 15 miliona dolara, sudija je smanjio kaznenu odštetu na maksimalnih 350.000 dolara. Dep će sada ukupno dobiti samo 10.350.000 dolara.

DŽoni Dep nije bio prisutan u sudnici, već je čitanje presude pratio iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Čitanje presude je prvo odloženo jer porota nije popunila broj za nadoknadu štete nakon što je presuda doneta. U 15 časova, sudija Peni Askarat je nakratko razgovarala sa advokatima, a zatim je vratila porotu da pravilno popuni formulare.

Dep (58) je tužio Herd (35) pred sudom u Virdžiniji i tom prilikom tražio 50 miliona dolara odštete zbog ranijeg autorskog teksta u kojem je iznela tvrdnju da je žrtva porodičnog nasilja.

Glumac je negirao bilo kakvo zlostavljanje.

Herd je, međutim, uzvratila tužbom i tražila je kontraodštetu od 100 miliona dolara.

Proces je izavao veliku pažnju svetske javnosti, a društvene mreže postale su poligon za govor mržnje obožavatelja obe strane.

Podsetimo, Amber Herd je 2018. u Washington Postu objavila članak pod naslovom „Progovorila sam o seksualnom nasilju – i suočila se s gnevom naše kulture“. Zbog tog je članka, što su pokušali da dokažu Depovi advokati, glumcu nanesena šteta zbog pogrešne slike zlostavljača koja se o njemu stvorila u delu javnosti, a zbog čega je izgubio i brojne glumačke angažmane.

(novosti.rs)
 

android aplikacija
Previous articleUhapšen Staropazovčanin zbog neovlaščenog organizovanja igara na sreću
Next articleOtvoreni konkursi za prijem u radni odnos u Vojsci Srbije