„Zatvaramo škole i vrtiće pod jednim uslovom“

Printscreen/RTS

Predsednica Vlade Srbije kaže da će učenici starijih razreda osnovnih škola, kao i srednjih škola preći na onlajn nastavu i da će vrtići biti zatvoreni.

Kao jedini uslov navela je da tako moraju savetovati stručnjaci iz Kriznog štaba.

Ona je rekla da će saslušati mišljenje i preporuke stručnog dela Kriznog štaba na sutrašnjoj sednici u vezi sa načinom održavanja nastave u školama za starije razrede i sa radom vrtića.

„Jedna od njihovih preporuka je bila da razmislimo o onlajn nastavi za starije razrede, dakle u osnovnim školama od petog do osmog razreda i srednjim školama“, rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanje novinara posle otvaranja Višenamenske laboratorijske lamele Elektronskog fakulteta u Nišu.

Ako se to sutra bude potvrdilo, kaže premijerka, moći će da se u najkraćem roku pređe na onlajn nastavu jer je za to, dodaje, sve tehnički spremno.

„I dalje mislim da, što se tiče najmlađih učenika, da je njima najbezbednije u školama, ali ako me drugačije savetuju stručnjaci, nemamo nikakav problem da njihov savet i usvojimo“, navela je Brnabićeva.

Isto, kaže, važi i za vrtiće i dodaje da, ako savet stručnog dela Kriznog štaba bude za to da se raspuste vrtići, to će biti i učinjeno.

(Tanjug)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here