Zapažen uspeh recitatora iz kulske opštine

Recitatori iz kulske opštine i ove godine su postigli zapažen uspeh na jubilarnoj 50. Pokrajinskoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“, koja se održala u Sečnju od 12. do 14. aprila.

Na Republičku smotru recitatora, koja će biti održana u Valjevu, iz kulske opštine plasirali su se: Ema Živković (mlađi uzrast), Minea Juhas, Biljana Mitrić, Luka Nogavica (srednji uzrast), Vladica Kljajić, Stefan Kovijanić i Petrinela Fenjveši (stariji uzrast).

Zlatne diplome, znači da su bili među osamnaest najboljih recitatora u Pokrajini, dobili su: Jana Varga, Ema Živković (mlađi uzrast), Minea Juhas, Biljana Mitrić, Isidora Ninkov, Valentina Novta, Luka Nogavica (srednji uzrast), Vladica Kljajić, Stefan Kovijanić, Katarina Perović i Petronela Fenjveši (stariji uzrast).

U svojim uzrastima među prva tri recitatora bili su: Ema Živković, drugo mesto u mlađem uzrastu, Petronela Fenjveši, prva i Vladica Kljajić druga u starijem uzrastu.

Smotra se održavala u tri kategorije i u svakoj je bilo recitatora iz naše opštine. U mlađem uzrastu takmičili su se David Ninkov, Kulturni centar Kula, te Jana Varga i Ema Živković iz OŠ Petro Kuzmjak Ruski Krstur.

U kategoriji srednjeg uzrasta takmičili su se Biljana Mitrić, Isidora Ninkov, Luka Nogavica, Jovana Šćepanović iz Kulturnog centra Kula i Juhas Minea i Valentina Novta, Dom kulture Ruski Krstur.

U starijem uzrastu iz kulske opštine takmičili su se Petronela Fenjveši, Stasja Durutović, Vladica Kljajić, Stefan Kovijanić, Katarina Perović iz Kule.