Zapaljen čamac JVP “Vode Vojvodine” nakon niza akcija protiv ribokradica

Vode Vojvodine/rtv
Oglas

Ribočuvaru M.D. iz Bačke Palanke zapaljen je danas u popodnevnim časovima čamac, u vlasništvu JVP Vode Vojvodine, jedan od onih kojim Ribočuvarska služba ovog preduzeća svakodnevno ide u pojačane i vanredne kontrole na Dunavu, a u zadnjih mesec dana baš na potezu od Bačke Palanke do Beške.

Čamac je zapaljen ispred kuće ribočuvara, kad ga je on izvezao na prikolici i spremao se za novu akciju u borbi sa ribokradicama. Spremivši čamac, on se samo na kratko vratio u kuću da se presvuče a kad je izašao čamac je već bio u plamenu. Vatrogasci i policija izašli su na lice mesta i napravili uviđaj i traga se za počiniocima.

Iako za sad nema dokaza, objektivno se sumnja da je ovaj čin osveta ribokradica.

Ribočuvari JVP Vode Vojvodine su u zadnjih 30 dana zaplenili mreže za vađenje riba, u ukupnoj dužini od 2,5 kilometra, više od 50 samolovnog alata za hvatanje riba, te pet čamaca bez dozvole.

Takođe, u pomenutom periodu prijave su podnete protiv pet lica: jednog sa prekomernim ulovom i ribom ispod mere, drugog sa mrežastim alatima bez dozvole, trećeg zatečenog sa strogo zabranjenom vrstom ribe – kečigom, i četvrtog zatečenog sa nepropisno postavljenim alatima.

(nsuzivo.rs)

Previous articleOrban primio treću dozu vakcine protiv kovida-19
Next articleKorona presek: Preminulo 53 osobe, registrovan 5.077 novozaraženi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here