ZABRINJAVAJUĆE: Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Pančevu

Printscreen/Telegraf

U Pančevu se dogodio novi slučaj vršnjačkog nasilja. Kako se navodi, sve se desilo u subotu (12.oktobar)- oko 22 časa kada su dve devojčice napale treću koja se vraćala kući.

Pojedini mediji objavili su i snimak sa sigurnosne kamere na kojem se vidi kako devojčice nasrću i napadaju vršnjakinju .

Slučaj je prijavljen MUP-u a iz Višeg javnog tužilaštva u Pančevu saopštavaju da su u toku predistražne radnje. Pošto su u pitanju maloletna lica utvrđuje se postojanje krivičnog dela nasilničko ponašanje.

Prema tvrdnjama žrtve i njene majke, dve devojčice su je davile kapuljačom i udarale kolenima u grudi i stomak, što se vidi i na objavljenom snimku.

Ministarstvo prosvete: Škola se uključila i pružila potrebnu podršku, iako u navedenom slučaju ne snosi odgovornost.

Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji, a koja se odnosi na vršnjačko nasilje u Pančevu Ministarstvo prosvete saopštilo je da se škola uključila i pružila potrebnu podršku, iako u navedenom slučaju ne snosi odgovornost za ponašanje učenika koje se dogodilo van školskog dvorišta i u toku neradnog dana.

To je period kada su za učenike prevashodno odgovorni roditelji i kada bi trebalo da postupaju druge nadležne službe i institucije poput policije, centara za socijalni rad i drugih„, napominju u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Ministarstvo podržava kolege koje preduzimaju neophodne aktivnosti kada je reč o zaštiti dece i učenika od nasilja, čak i kada se nasilja ne događa u vreme nastave i realizacije drugih školskih aktivnosti.

 

Izvor: Tanjug