ŽABALj: Turinir u odbojci za devojčice (FOTO)

Već tradicionalni turnir u odbojci za devojčice osnovnoškolskog uzrasta,održan je minulog vikenda u sportskoj hali u Žablju.

Preko 150 devojčica,uzrasta od 1 do 8 razreda,takmičilo se u svojim uzrasnim kategorijama,uz takvu želju i posvećenost da su prisutni gledaoci dobro zagrejali dlanove,pružajući podršku malim odbojkašicama. Devojčice iz Bečeja, N.Bečeja, Žablja, Čuruga, Đurđeva i Gospođinaca iskoristile su ovaj sportski dan kako bi se upoznali ,družili,a sklopljena su i mnoga prijateljstva,što je svakako bio jedan od ciljeva ovog takmičenja.

Vrlo nam je važno da popularišemo bavljenje sportom kod mladih, a posebno kod ženske populacije, te je i ovaj turnir imao za cilj okupljanje ove kategorije dece. Izabrali smo odbojkaški sport, jer smatramo da je on vrlo prijemčiv za devojčice i da pruža mogućnosti pravilnog rasta i razvoja dece, a društveni segment nam je izuzetno bitan,jer se deca upoznaju i sklapaju nova prijateljstva.

Opština Žabalj će i u narednom periodu nastaviti da podržava i finansira ove za nas vrlo važne sportske manifestacije, reči su Zorana Šolaje, člana opštinskog Veća za sport.

Ova sportska manifestacija održana je pod pokroviteljstvom i uz podršku opštine Žabalj.