Za bolje vodosnabdevanje Bačkog Jarka 40 miliona dinara

Pixabay

Među predstavnicima lokalnih samouprava koji su u sedištu Pokrajine uoči minulog vikenda potpisali ugovore o finansiranju različitih projekata, bio je i Mladen Zec, predsednik Opštine Temerin. Odobreno je finasiranje dva temerinska infrastrukturna projekta.

Prvi ugovor je namenjen za distributivni cevovod od izvorišta vode Staro Đurđevo do radne zone br. 8 u Bačkom Jarku, u vrednosti od 40 miliona. Sredstva za ovu namenu opredelio je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Realizacijom ovog projekta biće obezbeđeno stabilno vodosnabdevanje dela naselja Staro Đurđeva i naselja Bački Jarak, uključujući i radnu zonu na izlasku iz naselja.
Drugi ugovor odnosi se na izradu projektno-tehničke dokumentacije za deo sekundarne kanalizacione mreže na području Prve mesne zajednice Temerin, u vrednosti od milion dinara.
– Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo počeli da rešavamo dugogodišnje probleme i da je ovo samo početak velikih kapitalnih ulaganja u vodovod i kanalizaciju – istakao je Mladen Zec povodom potpisivanja ugovora.