WhatsApp uvodi novu funkciju koju su svi dugo čekali

Ilustracija/Pixabay
Oglas
WhatsApp, odnosno njegov vlasnik Facebook, vodi računa da njegova aplikacija za mobilno dopisivanje, pozivanje i razmenu datoteka bude redovno ažurirana s novim dodacima kako bi uspešno parirala drugim sličnim aplikacijama na tržištu.

Ali, ponekad se dogodi da WhatsApp bude konkurencija samom sebi i da neke od funkcija ne budu u isto vreme spremne za sve podržane platforme. Jedna od takvih je Fingerprint lock koju su korisnici uređaja s iOS platformom dobili mesecima ranije u odnosu na korisnike uređaja s Androidom.

No, to će se uskoro promeniti.

Korisnici beta aplikacije već su dobili nadogradnju koja Fingerprint lock donosi i na Android uređaja. Ostali će se morati da se strpe još neko, kraće, vreme.

Fingerprint lock nije po defaultu uključen, čak ni na uređajima na kojima se otisak prsta već koristi za otključavanje uređaja, već ju je potrebno samostalno uključiti.

Nova funckija malčice je zakopana unutar postavki i da bi se došlo do nje potrebno je unutar menija Settings ući u podmenije Account i Privacy i odskrolati skroz na kraj i kliknuti na Fingerprint lock.

Nakon aktivacije potrebno je još odabrati nakon koliko će se vremena neaktivnosti aplikacija zaključati. Na raspolaganju su tri opcije – odmah, nakon minut ili nakon 30 minuta.

Autor: Bug.hr

Previous articleAlbanci upali u manastir Beška i pretili monahinjama da će ih oterati
Next articleUgledajmo se na ovog divnog SLONA! (VIDEO)