Vulin reagovao na Krivokapićevu čestitku Kurtiju

Printskrin- Izvor: RTV

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagovao je večeras na čestitku crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića premijeru privremenih prištinskih vlasti Aljbinu Kurtiju povodom njegovog stupanja na dužnost.

Vulin je u saopštenju naveo da je čestitka objavljena u danu kad je od Srbije i predsednika Aleksandra Vučića Crna Gora dobila 10.000 vakcina, te primećuje da je premijer Krivokapić „pažljivo sročio čestitku kako niko ne bi pomislio da Kosovo za njega nije država“.

„Kada priča o Srebrenici, Krivokapić se poziva na međunarodno pravo, kada šalje izraze ‘najdubljeg poštovanja Kurtiju’ ne pominje Rezoluciju 12 44. Na zdravlje mu bile vakcine iz Srbije, a na čast čestitke Kurtiju“, poručio je Vulin.

Mediji su danas objavili čestitku crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića Aljbinu Kurtiju, a na fotografiji čestitke vidi se da je datirana 2. aprila ove godine.

Krivokapić je u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime čestitao Kurtiju „stupanje na dužnost predsednika Vlade Republike Kosovo“.

U čestitki je naveo da veruje da će evropska perspektiva „dve države predstavljati dodatnu vrednost u bilateralnim odnosima zasnovanim na principima dobrosusedstva i međusobnog uvažavanja“.

„Uz najbolje želje za uspešno obavaljanje ove funkcije, primite izraze mog najvišeg uvažavanja“, navedeno je u tekstu čestitke.

(RTV)