Vulin izneo JEZIVE INFORMACIJE o grupi Belivuk-Miljković

Raznovrsnost i količina naoružanja koja je pronađena u kući u beogradskom naselju Ritopek koju su koristili pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića govori o tome da je ova organizovana kriminalna grupa bila spremna za obračun sa državom, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar je za TV Prva rekao da raznovrsnost i količinu naoružanja, koja je nađena, nije posedovao ni Zemunski klan, od teških mitraljeza u kalibru 12,7, pa do pištolja, revolvera, prigušivača, 10 kilograma eksploziva.

Teški mitraljez sa municijom kalibra 12,7, kako je naveo, služi da probije lako oklopljeno vozilo, što su blindirana vozila u kojima se nalaze štićene ličnosti, ljudi koji imaju neku političku težinu.

– Teški mitraljez, nekoliko snajpera i ručni bacač granata, rasprskavajuće mine usmeravajućeg dejstva sve sa odgovarajućom municijom, njihovi članovi spremni su da kasape i melju ljude, takvim ljudima sa takvim naoružanjem nije problem da urade bilo šta – rekao je ministar policije.

Ministar Vulin je istakao da je tužilac za organizovani kriminal veoma zadovoljan količinom i kvalitetom materijalnih dokaza koji su u dosadašnjem toku istrage prikupljeni, zahvalivši mu se na izuzetnoj saradnji, i iznad svega na ličnoj hrabrosti.

Govoreći o skrivenim prostorijama u kući u Ritopeku u kojoj je pronađeno oružje i mašina za mlevenje mesa, ministar je naveo da se do informacija o tome došlo prilikom saslušavanja nekih uhapšenih pripadnika klana.

Foto: MUP

(Telegraf)