Vuk Jeremić zvanično tužio predsednika Srbije

U Americi je počelo pretpretresno saslušanje bivšeg ministra unutrašnjih poslova Kine Patrika Hoa po optužnici američkog tužilaštva za podmićivanje visokih zvaničnika afričkih zemalja i organizovanje korupcionaške mreže na međunarodnom nivou. Zajedno sa Hoom optužen je i bivši šef diplomatije Senegala šeik Tidijan Gadjio.

I ako se protiv Patrika Hoa u Sad, vodi postupak i istraga FBI.

U našij zemlji ovaj slučaj je posebno izazvao pažnju jer su obojica sarađivala sa bivšim šefom diplomatije Srbije Vukom Jeremićem.

Zbog povezivanja Jeremića sa Patrikom Hoom i Tidijanom Gadijo, predsednik Srbije ga je nazvao gore pomenutim imenom.

Vuk Jeremić je i zvanično podneo tužbu protiv predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. On ga je, kako Jeremić navodi, nazvao, bez dokaza „šefom međunarodne bande lopova“.

 

Na svom Tviter nalogu, Jeremić je u kratkom snimku rekao da ga Vučić javno nazvao šefom međunarodne bande lopova.‚Takođe je još ranije rekao da će tužiti predsednika zbog povrede časti.

Ukoliko domaći sudovi ne budu dali adekvatni odgovor, Jeremić je spreman da ide do Strazbura.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič rekao je da su u Sjedinjenim Američkim Državama uhapšeni bliski saradnici Vuka Jerimića. Ovih dana pričalo se da su u pitanju Patrij Hou i šeik Tidijan Gadio. Oni su uhapšeni u korupcionističkoj aferi u SAD.

Izvor: insajder.net