Vučić želi da ispita šta se to dogodilo sa fabrikom vode u Zrenjaninu?

Image by Michael Gaida from Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da nije upućen u to zašto je postrojenje za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu ponovo stalo sa radom, te dodao da će o tome razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom AP Vojvodine Igorom Mirovićem, kako bi se taj problem što pre rešio.

„To je višedecenijski problem, a ako je bilo ko na bilo koji način pogazio zakon u nekom prethodnom periodu, kada o vodi za Zrenjanin nisu razmišljali, ili o nekom sadašnjem trenutku, nikakav problem…Ko god da je i bilo šta uradio, samo neka ide iza rešetaka. Ne želim više da ijedno dete bude bez čiste vode, zato što je neko bio bahat ili je činio bilo kakvo krivično delo„, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Istakao je da je izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže za celu Srbiju važno pitanje za državu, te podsetio da je investicionim planom „Srbija 2025“ izdvojeno 900 miliona evra za rešenje tog problema.

„Cilj nam je da svaki čovek ima čistu vodu, ne samo u Zrenjaninu, već i u Jagodini i širom Srbije gde ima problema sa čistom vodom, kao i da svuda imamo kanalizaciju, a ne samo u centru grada. Želim da svi ljudi osete blagodeti povećanja životnog standarda“, zaključio je Vučić, piše na sajtu Radio Televizije Vojvodine.