Vučić: Zaključak o izvozu oružja u Jermeniju donela Vlada Mirka Cvetkovića

Copyright: © ATA Images, all rights reserved

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je, na konferenciji za novinare, dokument na kome, kako navodi, stoji da je 24. maja 2012, na predlog tadašnjeg ministarstva ekonomije, Vlada Srbije donela zaključak – da je saglasna sa tim ministarstvom da se izvozi oružje za potrebe državnih organa Republike Jermenije. Zaključak je, kaže, potpisao tadašnji premijer Mirko Cvetković.

Dakle, to (zaključak) je izdala vlada Borisa Tadića koji je mene napao za to, a koji, dok je bio premijer, ništa od toga nije prihvatio i sve do 2017. imali ste 0 izvoz za to područje“, rekao je.

Kriv sam i kad nestane struje i kad padne grad, što ne bi bio kriv i za dokumente koje potpisuje Mirko Cvetković, dodao je.

Vučić je rekao da su „oni rekli kako rušimo odnose sa Azerbejdžanom a mi ih i dalje imamo, fantastične odnose“, podsećajući na poslove koje firme iz te zemlje rade u Srbiji.

Vučić je preneo da je sa ambasadorom Azerbejdžana pričao o tome da predsednik te države poseti Srbiju, dodajući da Srbija takođe ima prijateljske odnose s Jermenijom. „Naš posao je da imamo dobre odnose sa njima“, naveo je.