Vučić PROTIV zabrane rada nedeljom: Treba da radimo više, a ne manje!

SHARE
Image by wendy julianto from Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne razume ideju o uvođenju zabrane rada nedeljom, i da bi radnici u Srbiji trebalo da iskoriste šansu kada ekonomija ide nabolje…

adsteam seo i izrada web sajta

Vučić je, u Jerusalimu, gde je u poseti Izraelu, kazao da Srbija treba da iskoristi to što njena ekonomija brže jača od drugih u ovom trenutku i da sada ne zastane.

„Ne znam čija je to ideja. Video da sam da su Crna Gora i Hrvatska to usvojile. Ja sam protiv toga. Svaki čovek bi hteo da ima zagarantovano slobodno vreme. Ali, možeš ti, ali nemoj mene da teraš, ja hoću da radim?, kazao je on.

Vučić je ukazao da se zabrana rada nedeljom u Crnoj Gori i Hrvatskoj nije pokazala dobrom.

Sada, kada imamo rast ekonomije treba da ga podstičemo, da se hvalimo da radimo više, a ne manje. Znam da niko ne voli to da čuje, ali to je istina“, istakao je on.

Na konstataciju da se građanima ne bi svidelo da ne rade marketi nedeljom, Vučić je rekao da postoje i važnija preduzeća za ekonomiju koja treba da rade.

„Zna se kako se plaća rad nedeljom. Nemojte da sprečavate da se radi nedeljom“, poručio je on. Vučić je kazao da će posle ovog krenuti da traže da ne radimo ni petkom, da ne radimo od 7 do 16, kasnije od 9 do 17 i tako dalje.

„Najbolje da ne radimo ništa, a da plate budu velike. Ne mislim da je to realno i nikada nisam voleo da obmanjujem narod, takve odluke ne treba da donosimo“, kazao je on.

Istakao je da ne razume ni pomeranje radnog vremena, i da to zamera ministru Zoranu Đorđeviću, koji je novu svetsku praksu „kliznog“ radnog vremena promovisao u Srbiju i uveo prvo u svoje ministarstvo.

Inicijativa za zabranu rada nedeljom u trgovinskim radnjama, gde su inaće najveće zloupotrebe prava radnika (nebrojanje i neplaćanje prekovremenog rada, rad šest dana u nedelji…), pokrenuta je na inicijativu sindikata i socijalno-ekonomskih saveta nekih gradova u Srbiji.

Predlog se razmatra i na stolu je nekoliko opcija, a u februaru se očekuje zajednički sastanak svih aktera na koje se ona odnosi, na kome će analizirati svi predlozi i eventualno dogovoriti usvajanje te odluke, rekli su iz Asocijaciji slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS).

Zabranu rada nedeljom podržava i poverenica Srbije za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković, koja je najavila svoju takvu preporuku Ministarstvu trgovine, piše na sajtu Mondo.rs, dalje čitajte ovde

adsteam seo i izrada web sajta

1 KOMENTAR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here