Vučić: Predstoji nam jedna od najtežih sedmica

Copyright: © ATA Images

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na novoj kovid bolnici u Kruševcu, koja bi trebalo da bude završena do 15. decembra, a sa njim su i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurević, direktor BIA Bratislav Gašić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i odbrane Nebojša Stefanović.

Posle obilaska predsednik je rekao da je izvesno da će radovi ubrzano teći i da se nada da će bolnica biti otvorena na vreme.

Što se Batajnice tiče, tu će već za koji dan biti prijem prvih pacijenata, a nadamo se da će i ovde radnici uspeti da završe sve u predviđenom roku – rekao je on i dodao da je to prioritet države.

Rekao je da je video nove brojeve, što se tiče zaraženih i umrlih od korona virusa i da nam predstoji najteža sedmica.

Današnji brojevi su nam loši, predstoji nam jedna od najtežih sedmica, to je sigurno. Sutra zaseda i Krizni štab, nadležni će poslušati i prihvatiti sve odluke i preporuke Štaba, ali sam ih zamolio za razumevanje, jer država mora da plati i bolnice, i plate i penzije, koje želi da povećava – izjavio je predsednik Srbije.

– Da imamo u vidu da ako sve zatvorimo, ne znam od čega ćemo moći sve da platimo. Nismo imali probleme, nećemo ih ni imati, molim ih da to imaju u vidu, ali ćemo mi sve njihove odluke sprovoditi u delo – dodao je Vučić.