Vučić najavio: Pred Svetog Nikolu jednokratna pomoć od 5.000 dinara svim penzionerima

Foto ilustracija: ebranicevo.com

Uveren sam da ćemo da pobedimo koronu uprkos teškim danima koji su iza nas i uprkos danima i nedeljama koji su pred nama. Optimizam vidim u našoj upornosti da pobedimo, u vakcinama. Ponosan sam na našu ideju, na ono što smo uradili kao država, na ljude koji su radili po ciči zimi – rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na RTS.

Što se tiče kovid sistema, bolnica u Batajnici biće najveća, sa 930 ležajeva. Završena je za četiri meseca, podsetio je predsednik Srbije.

– Sigurno će u početku biti problema, ali će to sve profunkcionisati. Ni sam ne znam koliko sam puta bio u Batajnici, bar 10 puta, ti radnici su junaci. Bolnica u Kruševcu biće završena za 15 dana – kaže Vučić.

Pomoć penzionerima i zaposlenima u turizmu

Različiti su stavovi bili da li da prihvatimo sve mere Kriznog štaba, rekli smo da ćemo da slušamo struku, rekao je Vučić govoreći o merama koje od sutra počinju da važe.

 Svakog dana država Srbija plati 750.000 evra samo za testove, ništa ne nedostaje. Kada sve to imamo, postavlja se pitanje jesmo li uvek fer prema svojoj državi. Troškovi su nenormalno veliki. Izdržaćemo ta dva dana, možda bude još jedan vikend, ali to nije sigurno – naveo je Vučić govoreći o predstojećem vikendu i merama koje će tada biti na snazi.

U roku od 10 dana dobiće po jednu minimalnu zaradu, njih 72.500, to se odnosi na turističke radnike, hotelijere, rentakar… Isplatićemo pred Svetog Nikolu po 5.000 jednokratne pomoći svim penzionerima, a od 1. januara ide već najavljeno povećanje.