Vučić: Građanima u maju i novembru po 30 evra, penzionerima još 50

Free Images
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori o novim merama podrške privredi, ali i građanima kojima će u maju i novembru biti dato po 30 evra.

„Imamo četiri grupe mera: prvo – direktna podrška privatnom sektoru. Idemo na tri puta po 50 odsto minimalne zarade. Tu pomoć će dobiti 1.550.000 ljudi“, rekao je Vučić.

Zatim, sledi sektor prevoza putnika: „Mi bismo im u narednim mesecima davali 600 evra po autobusu, da budemo fer prema njima kao što smo bili prema turističkim radnicima. Dakle, to bi trajalo šest meseci. U pitanju je velika pomoć od države“, rekao je Vučić.

Naveo je i da je plan da se dosadašnja garantna šema proširi za još 500 miliona evra.

„Država će preuzeti rizik od banaka da osnaži privatni sektor“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će svim punoletnim građanima koji to budu želeli u maju i novembru biti uplaćeno po 30 evra. Takođe, penzionerima će u novembru biti dato i dodatnih 50 evra, tako da će oni dobiti ukupno 110 evra.

Kako je naveo, to je „srpski novac, iz srpske kase, iz ozbiljne srpske države“ i dodao je da će paket mera pomoći iznositi dodatnih 2,5 milijardi.

Vučić je rekao da želi da ljudi budu ponosni na svoju zemlju, i da građani moraju da shvate da se Srbija promenila i da ide džinovskim koracima napred.