Vučević podneo krivične prijave protiv Aleksandra i Andreja Vučića

SHARE
Copyright: © ATA Images, all rights reserved

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević podneo je danas Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja zbog slučaja Jovanjica i navodnog uticaja na uzgajanje opijata na tom poljoprivrednom dobru.

vojvodinainfo

On je novinarima rekao da je to učinio kao građanin, da nije naveo kvalifikaciju krivičnog dela, kao i da prijava sadrži hronološki poređane sve izjave i navode pojedinih političara u medijima i na društvenim mrežama.

Vučević je objasnio da su to informacije koje su uznemirile javnost i ne mogu nikog ostaviti ravnodušnim, a građani Srbije moraju da saznaju istinu.

Tužilaštvo mora da utvrdi istinu i onda idemo dalje. Siguran sam da ćemo u kratkom roku videti šta će tužilaštvo uraditi, rekao je on.

Kako je istakao Vučević, ako se utvrdi da svi navodi o umešanosti braće Vučić nisu tačni, onda su oni koji su to plasirali govorili gnusne laži i potrebna je njihova odgovornost zbog tih neistina i uznemiravanja javnosti.

On je napomenuo da je 20 dana čekao da vidi da li će tužilaštvo reagovati i kada to nije uradilo, podneo je krivičnu prijavu, jer javnost zaslužuje da zna da li su optužbe tačne ili su „gnusne laži i klevete“.

Piše: FoNet

vojvodinainfo