Vučević najavio vakcinaciju u tržnim centrima Novog Sada

Miloš Vučević, Copyright: © ATA Images, all rights reserved
Oglas
Ne može Novi Sad da zaostaje za bilo kojim gradom u vakcinaciji, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je, gostujući na RTV-u, naveo da „ovih dana brojevi nisu loši“, da je 20 odsto manje obolelih nego prošle nedelje i da je to dobar trend, ali da želi da ti brojevi padaju još brže.

„Ne možemo da dignemo ruke sada, moramo da poštujemo mere, svesni smo da ovo dugo traje, a put za brži izlazak iz svega ovoga je kroz vakcinaciju. Novi Sad je zaista imao najmanji pad, čak je i Beograd bio bolji jedno vreme, što me je zabrinulo, a to ukazuje na činjenicu da je došlo do većeg opuštanja u gradu, što me zaista čudi za Novi Sad“, rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, oko 125.000 Novosađana je primilo barem jednu dozu vakcine, a od toga je 84.000 potpuno vakcinisano.

Kako je rekao, kasni sa vakcinacijom populacija od 50 do 59 godina.

„Jasno mi je oko mladih, ali ne za ovu populaciju. Neverovatno mi je da naši sugrađani u tom godištu budu u manjem broju vakcinisani od Novosađana starih između 40 i 49 godina, 46 prema 41 odsto. Taj podatak ne mogu da razumem. Ne mogu da verujem da ne koristimo ovu priliku, da nam dolaze stranci da se vakcinišu, a da mi čekamo“, izjavio je Vučević za RTV.

Najavio je da posle praznika kreće vakcinacija po tržnim centrima.

„Vakcinisaćemo i u tržnim centrima, u svim tržnim centrima u gradu, posle praznika krećemo sa tim. Brendiraćemo i jedan GSP autobus, da se krećemo po celom Novom Sadu, samo da vakcinišemo što više stanovništva. Nastavljamo i vakcinaciju po prigradskim mestima“, rekao je gradonačelnik Novog Sada.

 

Izvor: 021/RTV

Previous articleRazlozi zbog kojih nikako ne smete da nosite usku odeću
Next articleVRTE PRASE NA TROTOARU! – NEVIĐENA SLIKA U SRBIJI!