Vrtići uskoro spremni za prijem dece

Miloš Vučević,foto TvPuls

Novosađani mogu očekivati da početkom maja počnu sa radom vrtići, a potom i druge gradske službe i preduzeća usled popuštanja mera za suzbijanje virusa Covid19.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zato apeluje na sugrađane da poštuju mere koje su još uvek na snazi. On je naveo da postoji bojazan da se sve što je dobro do sada urađeno ugrozi jer, kako je kazao, “nije gotovo dok imamo i jednog čoveka obolelog i ne možemo da kažemo da se epidemija okončala”.

“Imamo dobar trend i molim Novosađane da izdrže još malo. Moramo sve ovo prihvatiti kao realnost da bi smo se vratili u normalan život. Da možemo da pričamo o infrastrukturi, o budžetu i rebalansu, kako da rešavamo probleme građana. Juče je, primera radi, bio neverovatan broj ljudi na ulici. Neki su preskakali postavljene ograde, kidali trake. Ali nije poenta u tome da policija privodi građane i kažnjava ih. Zato molim sve sugrađane da idrže, nije ostalo puno dana da se vratimo u normalu. Ostaje pitanje koliko će to sve biti kao pre korone, verovatno neće, ali je važno da se vratimo u normalu i normalnom ekonomskom poslovanju. Potrudićemo se da Novi Sad održi visok obim javnih investicija jer to utiče direktno na ekonomiju grada”, naveo je gradonačelnik.

Vučević je rekao i da je Štab za vanredne situacije naložio Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo” i privatnim vrtićima da budu spremni za prijem dece, a naknadno će biti odlučeno u kom obimu i kada će se to tačno desiti. Prema njegovim rečima, Radosno detinjstvo će anketirati roditelje da li im treba čuvanje dece, jer je procena da će ove ustanove početi da rade pre škola.

On je istakao da su sve kulturne ustanove sem Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta počele da rade, ali da još uvek nema većih okupljanja ili održavanja pozorišnih predstava.

Izvor: 021