Vrtić u Laćarku – Problem nedostatka kapaciteta biće rešen

SHARE
Postojeći objekat vrtića u Laćarku, Foto: Anka Zona
adsteam seo i izrada web sajta

Sremska Mitrovica – Problem nedostatka kapaciteta u objektu “Čuperak” Predškolske ustanove“Pčelica” u Laćarku biće rešen kroz zajedničku saradnju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Svetske banke i lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica.

Kako je najavio načelnik Uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić, radiće se rekonstrukcija postojećeg objekta, kao i njegova nadogradnja.

“Na teritoriji Sremske Mitrovice dva vrtića su nam, da tako kažem, kritična. Jedan od njih je vrtić u Laćarku, a drugi u Mačvanskoj Mitrovici. Oba u svojoj konstrukciji imaju toksične salonit i azbestno – betonske ploče i gledaćemo da oba u narednom periodu rekonstruišemo. Prvi na kojem ćemo raditi, jer je i veći i u njemu boravi više mališana nego u Mačvanskoj je objekat u Laćarku”, rekao je Jokić.

On je dodao da svakog dana očekuje da se završi sva papirologija, zatim da se potpiše ugovor sa izvođačem radova i da isti i startuju.

“Gotovo sam siguran da će realizacija ovog projekta početi u 2019. godini, kao i da će biti završen tokom naredne godine”, rekao je načelnik.

Prema njegovim rečima nakon realizacije projekta kapacitet objekta vrtića “Čuperak” u Laćarku iznosiće 250 mesta.

Autor: Anka Zona

adsteam seo i izrada web sajta