Vrtić u Jermenovcima je renoviran

SHARE
Vrtić
Ilustracija

Vrtić „Srećno detinjstvo“ u Jermenovcima danas je svečano otvoreno, nakon kompletnog renoviranja i opremanja.

Vrednost izvedenih radova je veća od 2,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena na osnovu Ugovora između Fonda „Betlem Gabor“ iz Budimpešte, Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine iz Subotice i Opštine Plandište. Bespovratna sredstva dobijena su u cilju realizacije „Programa unapređenja predškolskih ustanova u Karpatskom basenu“.

Na vrtiću u Jermenovcima, kompletno je zamenjen krov, urađena je potpuna rekonstrukcija plafona i postavljeni su novi oluci, a obnovljeni su i stolarija, sanitarni čvorovi, kuhinja. Za dnevni boravak vrtića obezbeđeni su novi stolovi, stolice i dušeci, kao i video nadzor, klima uređaj i novi televizor. Kompletno je sređeno i dvorište vrtića, a većinska sredstva obezbeđena su preko Vlade Mađarske:

Za rekonstrukciju objekta i za tehnička sredstva dobijeno je 2,5 miliona dinara. Za mađarski kutak izdvojeno je hiljadu eura kao i sedam hiljada eura za dečije igralište.

Ovo je dobar primer kako se na lokalnom nivou može uz malo volje i truda može unaprediti kvalitet života svih članova zajednice. U opštini Plandište npr. žive 22 manjine, koje podjednako neguju svoje tradicije i čuvaju svoje nacionalne identitete.