Vrtić “Sunčica” u Bačkom Monoštoru bogatiji za još dva murala / FOTO

Foto: 025.rs

Prethodnih dana, UG “Bodrog” iz Bačkog Monoštora, u nizu različitih aktivnosti, organizovalo je i oslikavanje murala u prostorijama mesnog vrtića “Sunčica”. Mladi umetnici, predvođeni Stojkov Nenadom, svojim ilustracijama ne samo da su oplemenili prostor za decu, već su se potrudili i da njihovi radovi imaju i edukativni karakter.

U skladu sa tim, u radnoj sobi, oslikan je mural na temu “Insekti u našoj sredini”, koji će nesumnjivo koristiti obrazovnom elementu, dok je predsoblje ulepšano “Zimskom razglednicom”.

 –Neizmerno mi je drago što smo nastavili saradnju sa udruženjem “Bodrog” iz Bačkog Monoštora, gde smo nastavili oslikavanje zidova u vrtiću “Sunčica”. Urađena su dva kompleksna murala sa visokokvalitetnim akrilnim Signit bojama. Zahvalio bih se dr Daliboru Forgiću, kao inicijatoru ove aktivnosti, kao i svima iz Udruženja, osoblju PU “Vera Gucunja”, kao i građanima Bačkog Monoštora koji su obilazili radove, davali podršku, te u tim prilikama donosili razne đakonije u vidu hrane i pića. Nema sumnje da će se ova saradnja i ubuduće nastaviti i da ćemo se rado odazvati svakom novom projektu, jer osim radne, svaka sledeća poseta imaće i prijateljski karakter, koji nije potrebno posebno objašnjavati-rekao je Stojkov, kome su tokom oslikavanja pomogli Branislav Simić i Srđan Karanović.

Murali prekrivaju površnu od oko 25 m2, a sredstva su obezbeđena putem donacija sugrađana. Takođe, ove aktivnosti nadovezuju se na one prethodno realizovane u maju mesecu, kada su isti umetnici oslikali dve radne sobe sa temama “Farma”, “Šumske veverice” i “Diznijevi junaci”.

(025.rs)