VREMENSKA PROGNOZA: Naredna 3 dana jak vetar i bez padavina?

Pixabay
Oglas

Prema srednjeročnim i dugoročnim proračunima februar će najverovatniji biti padavinski u deficitu (što je slučaj i sa januarom), a temperaturno topliji od normale. Prvih 15-ak dana februara često će imati temperature iznad proseka, i kada govorimo o Vojvodini šanse za sneg su na nivou statističke greške.

U narednih 10-ak dana imaćemo aktivan Atlantik, uz izražena zonalna strujanja, i anticiklonalno polje iznad našeg područja.

Tokom prve dekade februara, odnosno do kraja ove, i do sredine sledeće sedmice, biće česta pojava jutarnjih mrazeva, ali sa temperaturama do -5°C. Dakle, reč je o slabom do umerenom mrazu. Maksimalne temperature će se do vikenda kretati uglavnom između 5 i 8°C, dok će za vikend 5 i 6. februara biti još toplije, uz maksimalne temperature oko i malo iznad 10°C. U sličnom “maniru” bi počela i predstojeća sedmica, ukoliko ne dođe do nekog većeg obrta, što je malo verovatno, piše Vojvodina Meteo.

U sredu i četvrtak, 2 i 3. februara, duvaće umeren, povremeno i jak severozapdni vetar.

Sneg i mraz su česta pojava i tokom marta, a kamoli februara na čijem smo početku, prema tome rano je da se opraštamo od zime, ali možemo reći da je onaj “glavni” ili bolje reći “najintenzivniji” period zime iza nas.

android aplikacija
Previous articleVINKOVCI: 30 godina od ubistva porodice Zmaić
Next articleOpština Bečej postaje uzor kada je reč o upravljanju otpadom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here