Vozaču „automobila smrti” u Kuli produžen pritvor

Pixabay

Mesec je prošao od stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Ruski Krstur – Kula, u kojoj su poginule tri mlade devojke, a teške telesne povrede zadobili mladić i tinejdžerka

Vozač automobila Mihajlo Sabadoš (23) iz Ruskog Krstura, koji je zadobio lakše telesne povrede, tereti se da jem kao vozač putničkog automobila, pod dejstvom alkohola i usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta u odvodni kanal.

On je uhapšen i nalazi se i dalje u pritvoru zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su poginule tri osobe, a još dve teško povređene.

Pisanje „Dnevnika“;

– M. S. je rešenjem sudije Višeg suda u Somboru za prethodni postupak pritvor produžen do 3. septembra jer i dalje postoje osobite okolnosti koje ukazuju na to da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke, koji još uvek nisu saslušani, i na taj način ometati istragu koja se vodi pred Višim javnim tužilaštvom u Somboru – potvrdila je za „Dnevnik” portparolka Višeg suda u Somboru Manela Operta Podunavac.

– Pritvor se produžava i jer postoji osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično delo za koje je zaprećena kazna preko deset godina zatvora, a način izvršenja i težina posledica su doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti pravilno vođenje krivičnog postupka.

Ovo je vozač automobila u NESREĆI kod KULE – Tri mlada života su ugašena (FOTO)

Izvor: Dnevnik.rs