Vozač iz Bačkog Jarka automobilom udario troje dece

Copyright: © ATA Images, all rights reserved

Vozač K. P. (64) iz Bačkog Jarka, osumnjičenom da je prošlog petka vozeći u alkoholisanom stanju u blizini Bačkog Gradišta povredio troje dece, posle saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Bečeju određen je pritvor do 30 dana.

Ova mera, prema rečima sudije Gorana Čimburovića, vršioca funkcije predsednika suda u Bečeju, izrečena mu je da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke. Takođe, pritvor mu je određen i zbog činjenice da je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola.

Osumnjičeni vozač na saslušanju u tužilaštvu nije izneo svoju odbranu. Kako saznajemo, pravdao se da trenutno zbog lošeg psihičkog stanja, zbog svega što se dogodilo, nije sposoban da predoči svoj iskaz, prenele su „Večernje Novosti“.

Na teret mu se zahtevom za istragu stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Tvrdi se da je 26. marta oko 19 časova na lokalnom putu u blizini Bačkog Gradišta vozilom udario troje dece, koja su tom prilikom povređena, od kojih jedno teške.

Mališani se i dalje nalaze u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, a najteže povređeni trinaestogodišnjak je i dalje u teškom stanju.

– Dečak koji je na intenzivnoj nezi i dalje je u teškom opštem stanju – kazala je dr Andrea Đuretić, portparol Dečje bolnice.

– Drugo dvoje će biti pušteni na kućno lečenje.

(novosti.rs)