Volkswagen možda i u Vojvodini?!

vw
Volkswagen, Foto: Lovepick

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da bi dolazak Folksvagena u našu zemlju podigao bruto domaći proizvod Srbije za 12 odsto.

„Ako bi Folksvagen došao, sa izvozom od četiri milijarde i šesto miliona evra, to bi bilo 12 posto uvećanje BDP-a. Time u jednoj godini, nekumulativnim sabiranjem, stižete pojedine zemlje za deset – deset i po godina, pošto će sad prosečna stopa u EU iznositi 1,1 odsto“, rekao je Vučić u emisiji „Bez ustručavanja“ na Jutjub kanalu „Bez Cenzure“.

Trenutno su, kako kaže, u opticaju dve moguće lokacije za VW – jedna u centralnoj Srbiji, a druga u Vojvodini.

Vučić kaže i da je moguće da stopa rasta u ovoj godini bude 3,5 odsto, a sledeće 4,5 ili 5,0 procenata, i da će Srbija imati viši BDP od Bugarske, a da je Rumunija imala nešto niži rast od nas prošle godine.

Ali ne možemo da se merimo sa njima po tom pitanju“, poručio je predsednik, dodajući da smo, međutim, po platama već negde izjednačeni sa Bugarskom, dok smo po penzijama čak i ispred.

Dolazi još jedna kompanija, lokacija u Banatu?

Predsednik očekuje da bi još jedna velika kompanija mogla doći u našu zemlju, a koja bi, kako kaže, drastično pomogla podizanju Banata.

Očekujem još jednu veliku kompaniju, nisam uspeo da dovedem ljude za čipove, ali možda nešto slično dođe ponovo u južni Banat. Time bismo Banat dramatično podigli“, poručio je predsednik.