Volite KNEDLE u supi? Evo recepta za njihovu savršenu pripremu

SHARE
Pixabay
vojvodinainfo

Domaću pileću supu jednostavno ne možemo zamisliti bez knedli.
Koliko god delovalo da se jednostavno prave, ipak treba da se malo pomučimo da bismo dobili lepe i mekane knedle kakve su pravile naše bake.

Sastojci:

100 g griza
1 jaje
50 g maslaca
so
sveže mleveni biber
muskatni oraščić

Priprema:

Dobro izmešati griz, maslac, jaje, so, biber i oraščić. Odmah oblikovati knedle kašikom i staviti ih u vruću vodu koja ne sme da vri. Ako supa/voda ključa, sklonite je s vatre i tek ih onda stavite unutra. Ako ne stavite odmah u vruću supu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja, pa će se raspadati. Neka se lagano kuvaju poklopljeno nekoliko minuta, a onda isključite šporet i ostavite da odstoje desetak minuta.

 

Izvor: gastro.24sata.hr

vojvodinainfo