Vojvođanske razglednice – Prigrevica (FOTO)

Prigrevica, foto facebook/Prigrevica
Oglas

Prigrevica (mađ. Bácsszentiván) je naselje u Srbiji u opštini Apatin u Zapadnobačkom okrugu. Prema popisu iz 2011. bilo je 4016 stanovnika (prema popisu iz 2002. bilo je 4781 stanovnika).

Železnička stanica, Prigrevica, foto fesjbuk

Prigrevica je locirana u severoistočnom delu opštine Apatin zauzima površinu od oko 4.000 hektara i po veličini je treće mesto u opštini i nalazi se na veoma povoljnom geografskom položaju. Od grada Apatina udaljena je 10 km, a od grada Sombora oko 20 km. Nalazi se na pružnom pravcu Subotica — Vinkovci, a kroz naselje prolazi put koji veže Apatin sa Novim Sadom.U blizini mesta se nalazi DTD kanal koji je udaljen oko 2 km od centra samog mesta.

Bivša katolička crkva svetog Jovana krstitelja, foto Wikimedia

 

U naselju Prigrevica živi 3999 punoletnih stanovnika, a prosečna starost stanovništva iznosi 42,6 godina (40,5 kod muškaraca i 44,5 kod žena). U naselju ima 1630 domaćinstava, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 2,93.

Ovo naselje je velikim delom naseljeno Srbima (prema popisu iz 2002. godine). U poslednja tri popisa, primećen je pad u broju stanovnika. Prema popisu stanovništva iz 2002. godine Prigrevica ima 4.786 stanovnika.

Vojvođanske razglednice – Ostojićevo (FOTO)

izvor: Wikipedia

android aplikacija
Previous article„Mladima kuća na selu i do 50 hektara zemlje“
Next articlePokušao da ukrade 10 automobila po Novom Sadu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here